Animal Flow a 2018-as év legjobb új edzésprogramja

0
89

Hallottál már az Animal Flow edzésprogramról? Dániel, mint végzett instruktor, Londonban és Varsóban végzett hazai edző mutatja be nekünk.

Nagy Dániel vagyok. Testnevelő tanárként végeztem 2008-ban a Testnevelési Egyetemen.
2012-től tartok edzéseket. 2018-ban ismerkedtem meg közelebbről az Animal Flow-val.
Szerettem volna eljutni egy ilyen foglalkozásra Budapesten, de nem volt erre lehetőség, nem volt végzett instruktor.

Így jutottam el Londonba a Level 1-es képzésre, 2018 februárjában, majd áprilisban Varsóba a Level 2-re és sikeresen teljesítettem mindkét szintet. Az első ilyen edzésemet 2018 augusztusában tartottam.
2019-ben itthon, az akkor még csak általam képviselt, oktatott Animal Flow elnyerte az „Év legjobb új edzésprogramja” díjat.

Az Animal Flow-t Mike Fitch, amerikai sportszakember alkotta meg. Külső szemlélőnek hasonlíthat a capoeirára, több különbséggel.
A gyakorlatokat, flowkat szinte mindenkor tenyértámaszon, a talajhoz közel végezzük.
Természetes emberi mozgások, állatutánzó járások, más egyéb mozgásformákból származó, illetve saját elemek is alkotják, mindezek egy nagyon pontosan kidolgozott rendszerbe vannak összefogva. Különböző gyakorlatcsoportokból áll, amik elsajátítása után, összefűzve őket rövidebb, hosszabb folyamatos gyakorlatsorokat, flowkat lehet összeállítani.

A mozgás bárhol kivitelezhető, nem szükséges a gyakorláshoz semmilyen eszköz.
Alkalmas otthoni edzésre, szabadtéren egyaránt. Számomra a szabadtéri edzések, a természetben való gyakorlás hozza el az igazi „flow élményt”. Így amikor csak lehet, mód van rá, kint tartok edzéseket és a saját gyakorlásaimat is leginkább itt végzem.
Természetesen beltéri edzésekre is van lehetősége az érdeklődőknek, Magyarország legszínvonalasabb, szakmailag kiemelkedő, funkcionális edzés teremhálózatának, a Thor Gymnek több termében is.

Továbbá, szemináriumokon, online foglalkozásaimon is lehetőség van kipróbálni ezt a mozgásformát, de edzőtáborokat, összetartásokat is szervezek.
2019 májusában volt itthon az első hivatalos instruktori képzés, amit Mike Fitch tartott.
Ebben az évben ez volt az egyetlen Level 1-es képzés Európában, amin ő oktatott.

Idén, 2020-ban még 2 instruktori képzés lesz és a további években is folytatódik az instruktorok képzése hazánkban. Jelenleg L1 és L2 szint van. Animal Flow edzést csak végzett instruktor tarthat.  Ahhoz, hogy valaki hivatalos instruktori képzést tartson, Master Instruktorrá kell válnia, ami egy kiérdemelt cím.

 

Jó szívvel ajánlom Mindenkinek, legyen akár hobbi sportoló, akár edző, aki tovább képezné magát.

Nagy Dániel