Csodaszer vagy hatékony segédeszköz?  – amit tudnod kell a fogyasztó öv hatásáról

0
6
fogyasztó öv

Ha megszületett az elhatározás, hogy belevesd magad a mozgás világába, vagy már jól ismered a fitness terem minden zegzugát, de felturbóznád az edzéseket valami plusszal, akkor alaposan járd körbe a témát a rendelkezésre álló segédeszközöket illetően. A rendszeres és intenzív sport mellett idővel tónusossá és izmossá válik a test. Ha a mozgás mellett szeretnél hastájékon kilóban és centiméterben mérhető látványos és gyors (!) eredményt is elérni, azaz fogyni, akkor ideje megismerkedned a fogyasztó öv hatásával. 

Tévhitek a karcsúsító övről

Kezdjük a tévhitek eloszlatásával, hiszen rengeteg mítosz kering a zsírégető övek csodaszámba menő hatásáról. Mind hallottunk már olyan reklámokról, amiben a tévénézéshez vagy házimunkához felcsatolt fogyasztó pánt könnyű és rendkívül gyors fogyást ígér. Ne dőlj be ezeknek a könnyű ígéreteknek, mert még mindig nem találtak fel olyan egészséges módszert, ami testmozgás nélkül, a kanapén ülve fejtené ki súlycsökkentő hatását. 

Csatold fel edzéshez!

A legkényesebb és sokszor legnehezebben formálható területek a has, a csípő és a derék, ezért, ha nehezen olvadnak a kilóg vagy fogyni szeretnél, akkor a sportoláshoz kifejlesztett izzasztó öv lehet számodra az ideális segítség. Az edzéseken az izzadást elősegítő pánt hatására a zsírégető folyamatok hamarabb beindulhatnak. De a segédeszköz több területre is kihat: fokozza a bőr verejtékezését a hasi és derékrészen, segíti az izmok bemelegítését és javítja a keringést. 

A fokozott izzadás következtében a vízzel együtt távoznak az elhalt bőrsejtek is. Ezáltal javul a minősége, bőröd érezhetően hidratáltabb és puhább lesz. A szíj hatására az izmok megfelelő bemelegítésével csökkenthető a mozgás utáni fáradtságérzet. A tépőzáras megoldásnak köszönhetően biztonságosan mozoghatsz és minimalizálható a sportsérülések esélye is.

Így használd a fitness övet!

Nem csalás, ha felcsatolsz magadra egy fogyást elősegítő pántot edzéshez, hiszen ugyanúgy megdolgozol a sikerért, de segítségével maximalizálod a zsírégetést, ami gyorsabb fogyást eredményez. A neoprén, tépőzáras övet használhatod hason vagy csípőn fitnesshez, kardiohoz, taposáshoz, tekeréshez, futáshoz is. 

A fokozott verejtékezéssel rengeteg víztől „szabadulsz” meg mozgás közben, de a valódi fogyás záloga nem ebben rejlik! Ezért nagyon fontos, hogy a kiszáradás elkerülése érdekében gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről és a kiizzadt ásványi anyagok pótlásáról!

Ne feledd, az izzadástól önmagában nem leszel tartósan karcsúbb! Valódi kalóriadeficitet rendszeres testmozgással és kiegyensúlyozott diétás étrenddel érhetsz el. A fogyasztó öv  sporttal és megfelelő étkezéssel együtt kombinálva szorongatja meg eredményesen a zsírt.