Edzőterem Budapest: Hol és mennyiért edzhetsz

Edzeni kellene, de hol és mennyiért? Sokan teszik fel maguknak ezt a kérdést. Egyre bővülő listánkban a budapesti edzőtermeket hasonlítjuk össze ár/érték arányban, így könnyebben tudod eldönteni, hová érdemes alkalmanként, vagy rendszeresen eljárnod.

0
3554
edzőtermek budapesten árak, címek

Budapesten számtalan edzőterem található. A kisebb edzőtermektől a hatalmas edzőkomplexumokig széles a lista. Nem könnyű eldönteni, melyik a legmegfelelőbb céljaid megvalósítására. Rengeteg szempont szerint lehet kiválasztani melyik lesz az, ahová rendszeresen le fogsz járni. Ezek közül az egyik legfontosabb a megközelíthetőség és tapasztalatok alapján szintén nagyon fontos az ár.

Ugyanakkor azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy a felszereltség tekintetében óriásiak a különbségek és a járulékos szolgáltatások terén is hatalmas lehet a szórás.

Milyen szempontok lehetnek még fontosak az edzőterem kiválasztásában?

 • Testépítésre szolgáló gépek, eszközök száma
  Aki már járt lent teremben, tudja, milyen az amikor a pl. fekvenyomásra állandóan várni kell, vagy éppen a kívánt kézisúlyzó foglalt ezért vagy kisebb, vagy nagyobb súllyal kell dolgozni, feleslegesen várni, esetleg kihagyni a gyakorlatot. És akkor nem beszéltünk a funkcionális gépek nyújtotta lehetőségekről.
 • Kardió, aerob gépek száma és változatossága
  Majdnem mindenhol van legalább egy futógép, esetleg elliptikus gép, de nem mindegy mennyit kell várnod, és milyen programokat tudsz végezni. A nagyobb termekben számtalan gép található, így sokkal szélesebb a választékod, ha aerob edzést végzel.
 • Öltözők mérete
  Vannak termek, ahol olyan nagy a zsúfoltság, hogy szinte lehetetlen normálisan átöltözni, kicsik a szekrények és ha éppen kezdődik, vagy végződik egy csoportos óra, bizony szinte be sem lehet férni. Így vagy lekésed az órát, vagy jóval előbb oda kell menned, tehát ezt is meg kell figyelni, mielőtt döntesz.
 • Zsúfoltság csúcsidőben
  Vannak nagyon jó termek, ahol maga színvonalú edzéseket lehet végezni, de akkora a zsúfoltság, hogy szinte lehetetlen oda férni a megfelelő géphez, ezért a számodra megfelelő időben nem tudsz normálisan edzeni.
 • Parkolási lehetőségek
  Nagyon bosszantó, ha azért késel el az óráról, mert sehol nem találsz parkolóhelyet, vagy azért kell 20 perccel előbb menned, hogy biztosan találj. Esetleg a kondibérlet árának megfelelő összeget fizetsz ki parkolási díjra.
 • Egyéb szolgáltatások színvonala (szauna, krioszauna, szoli, masszőr, wellness)
  Sok helyen be van építve a bérlet árba a szauna, de mit érsz vele, ha nem férsz be? Máshol térítéses, de legalább akkor mész be, amikor igényeled. Az sem árt, ha tudsz helyben szolizni, esetleg van egy jó masszőr, vagy egyéb szolgáltatások, pl. fodrász, hölgyeknek műköröm, kozmetikus, stb.
 • Csoportos órák kínálata
  A súlyzós edzés mellé mindenképpen javasolt valamilyen csoportos óra, hogy legyen megfelelő az állóképességed is. Ma már rengeteg olyan óratípus is van a megszokott aerobik mellett, ahol izomvesztés nélkül tudsz állóképességet fejleszteni, így ezek kínálata is döntő lehet.
 • Az edzőterem hangulata
  Lehet akármilyen csili vili maga a terem, ha nem szívesen jársz le. Vannak modern termek, vannak retro termek, hatalmas a választék, neked kell eldöntened a falfestés minősége számít inkább, vagy a gépek színvonala, esetleg az, hogy milyen zene szól a háttérben.
 • Az edzőterem általános nívója
  Vannak az újonnan felszerelt termek, ahol minden csillog-villog, szinte még a festék sem száradt meg a falakon. Aztán idővel elkezdenek kopni a króm felületek, pereg a vakolat. nagyon fontos, hogy a termet rendesen karbantartsák.
 • A személyi edzők, fitness oktatók felkészültsége
  Rengetegen választják a fitness oktatói szakmát, de nem mindenki tud jó hangulatú, valóban sikeres órát tartani. A személyi edzőkről is elmondható, hogy nagyon nagy a szórás mind felkészültség, mint hozzáállás terén. Ha komoly céljaid vannak, ezekre is nagyon oda kell figyelni, hiszen egy rosszul megválasztott edzésterv inkább károdra lesz, mint hasznodra.
 • A segítőkész, barátságos recepciósok, személyzet
  Ők a terem “arcai”, főleg velük kommunikálsz. Vannak, ahol rideg barátságtalan a fogadtatás, nem tudnak semmiről információt adni, így hiába a csodás terem, nem fogsz szívesen odajárni. Máshol viszont már messziről előre köszönnek neked, így sokkal jobb lesz a hangulatod.
 • A kezdőknek nyújtott segítség, edzőtervek, oktatás színvonala
  Aki először megy le egy edzőterembe, sokszor azt sem tudja mihez kezdjen. Vannak, ahol külön programok vannak kezdőknek, ahol legalább az alapvető gyakorlatokat megtanítják, a kezdők kapnak a céljaiknak megfelelő személyre szabott edzéstervet, választhatnak kifejezetten kezdőknek szóló csoportos órákat, amiket még végig tudnak csinálni.

Budapesti konditermek ár összehasonlító listája

A feltüntetett árakért felelősséget nem tudunk vállalni, ezeket a konditermek weboldaláról szedtük össze. Ahol nem szerepelt 10 alkalmas bérlet ár, ott külön oszlopban tüntettük fel a bérlet árakat és az alkalmak számát. Az értékelések az edzőtermek facebook oldalairól, illetve google értékeléseiből származnak, így azok a vendégek értékelései.

A lista tetszés szerint sorrendbe rendezhető, folyamatosan bővítjük, aktualizáljuk. Ha nem találod kedvenc edzőtermedet, esetleg az árak nem aktuálisak jelezd a cikk alatt kommentben, vagy írj az email címükre.