Fogápolás egészségtudatosan az IonicKiss fogkefével

0
97

Gyermekkorunk óta halljuk, hogy milyen fontos a rendszeres fogmosás, a fogak tisztán tartása és a fogorvosi ellenőrzések szorgalmazása a fogak megtartása érdekében. A tudomány új vívmányaival mégis ritkán, vagy csak egy-egy rövid reklám alkalmával találkozunk.

Ismerjük a fogkefék és fogkrémek valódi működési elvét? Egészségtudatosak vagyunk a fogkrém és fogkefe kiválasztásában?

Amennyiben nem, annak az egyik oka az lehet, hogy kevés az információnk a kiválasztás lehetséges szempontjairól. A fogkrémmel és fogkefével az elsődleges célunk természetesen a lepedék eltávolítása. Szeretnénk, ha ez hatékonyan, de kíméletesen történne és egyre gyakrabban kacsingatunk a természetes, környezetbarát összetevők felé.

A japán fejlesztők célkitűzése is ez volt, amikor megalkották IonicKiss fogkefét, amely fogkrém nélkül, egy modern csúcstechnológiával oldja meg a lepedék eltávolítását. Kifejlesztésénél a sokak számára még ismeretlen, de kiváló megbízhatósággal és hatékonysággal működő ionizációs folyamatot használták fel a lepedék, plakk eltávolítására. Az ionizációs hatást kifejtő fogkefe immár Magyarországon is elérhető. Az IonicKiss fogkefe újabb választási lehetőséget ad számunkra, általa a fogmosásban is kihasználjuk a modern világ nyújtotta lehetőségeket.

Ionizációs folyamat
Ionizációs folyamat

Nem hallottunk még az ionizációról?

Az igazi tudatos választáshoz valóban ismernünk kell a technológia lényegét. Az emberi száj kémiáján alapul a működési elv. Fogaink és a plakk (lepedék, ételmaradék, baktériumok) töltése  negatív. Aki egy kicsit is ismeri a mágnes elvet, az tudja, hogy ezáltal nem szabadna összetapadniuk. De ott van a szánkban a nyálunk, ami pozitív töltésű és tökéletes hidat képez a lepedék és a fogak között. Így tapad a fogunkra a plakk (lepedék). Az ionizációs tisztító hatás azt jelenti, hogy a fogkefe erősebb (negatív) töltést bocsát ki, mint a plakk és a fogak együtt. Hatására a fogak és plakk egymáshoz tapadása megszűnik, fogunk természetesen, fogkrém nélkül tisztul.

Ionizációs fogkefe
Ionizációs fogkefe

Eleinte furcsa és hihetetlen lehet, hogy száműzhetjük a fogkrémet fürdőszobánkból, de a próbát bizonyosság és gyors eredmény követi majd. Ne féljünk kipróbálni a modern világ újításait, hiszen csak így élvezhetjük a tudomány vívmányait és lehetünk egyre tudatosabbak a hatalmas kínálatból való választásban.

Az egészségtudatos életmóddal sokat tehetünk magunk és családtagjaink boldogságáért.