HOT IRON edzés, miért érdemes ezt választani

A nők rengeteget képesek szenvedni azért, hogy egy kicsit is közelebb kerüljenek az álomalakhoz. A Hot Iron erre hatékony megoldást kínál, de jobb, ha tudjuk: ehhez ezért rendesen meg is kell dolgozni.

0
2948
HOT IRON EDZÉS

A legtöbb, mai divatos zsírégető módszer a komolyabb erőfeszítések nélküli súlyvesztést kínálja – több-kevesebb sikerrel –, a Hot Iron nem ezt az iskolát követi, közel sem nevezhető lazának és egyszerűnek.

Itt igen komolyan meg kell dolgoztatni az izmokat, cserébe viszont gyors és látványos eredményt ad: rövid időn belül megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, miközben igazán vonzó, feszes izomzatra tehetünk szert.

Kissé hasonlít a konditermi mozgásra, azzal a különbséggel, hogy itt csoportban, zenére edzünk. Legfőbb előnye, hogy sokkal hatékonyabb, mint bármely más aerobic edzés. Sokan azt hiszik, hogy ha elmennek a konditerembe, például futópadra, vagy egy egyszerű alakformáló órára, akkor a zsírégetés maximális lesz, de valójában nem így van. Ezt a tévhitet el szeretném oszlatni: ekkor más az edzés hatásmechanizmusa, mivel összességében alacsonyabb pulzusszámmal dolgozunk.

A Hot Iron edzéssel azonban folyamatosan magasan tartjuk a pulzusszámot, ennek eredménye, hogy itt az óra alatt nincs zsírégetés, mivel máshonnan nyeri az energiát a szervezet (pl. szénhidrátokból), viszont az utána történő regeneráció közben jóval intenzívebb a zsírbontás, mint máskor. Éppen ezért már heti két edzéssel is jelentős eredmény érhető el már 8-10 héten belül is. A fejlődés pedig folyamatos, ugyanis ha már hozzászoktunk az adott súlyhoz, nehezíthetünk rajta.

Érvek a nőknek a HOT IRON súlyzós edzések mellett

 1. Férfiasodás helyett nőiesen formál!

Nem kell félned, hogy túl férfias leszel, hiszen a női hormonrendszer sokkal kevesebb izomépítésért felelős hormont tartalmaz, ezért a nők számára inkább a súlyzós edzés okozta terhelés természetes módon csak annyi izomzat felépítését teszi lehetővé, ami a tónusos, formás fizikum eléréséhez szükséges. A tévhitekkel ellentétben a súlyzós edzés több kalóriát éget, mint a kardió és sokkal esztétikusabban formálja a combokat és a feneket. Egyes sportolókat elnézve sem kell megijedni, hiszen te nem fogsz doppingolni.

 1. Hatékonyan küzd az elhízás ellen

A súlyzós edzés egyrészt azonnal égeti a kalóriákat, másrészt az izomrostok fejlődése jelentősen serkenti az anyagcserét, ami megakadályozza a további testzsír lerakódását. A témában neves kutató, Wayne Westcott kutatása szerint 2 hónapig tartó súlyzós edzés során egy átlagos edzést kezdő nő 0,9 kg izmot épít fel, miközben közel 1,9 kg testzsírtól szabadul meg. A kutató kimutatta, hogy a rendszeres súlyzózás gyorsítja az anyagcserét.

A 2 hónapos periódus után átlagosan napi 80-100 kalóriával többet használt fel a nők szervezete.

hot iron edzés

 1. Erősebbé tesz

Egy kutatás szerint a nők huzamosabb ideig végzett súlyzós edzés során 30-50%-os erőnövekedést érhetnek el kifejezett vastag izomzat felépítése nélkül. Erőre pedig nem csak férfiaknak van szükségük, hiszen ha erős vagy ugyanazokat a napi tevékenységeket több energiával könnyebben tudod elvégezni.

 1. Erősíti a csontokat

Bizonyított tény, hogy a súlyzós edzés növeli a csontsűrűséget. Egyes kutatások szerint a gerinc csontsűrűsége 13%-al nő 6 hónapos súlyzós edzés során. Megfelelő kalciumbevitel mellett pedig minden csontod erősödni fog. Erős csontokra és gerincre fiatal korban is szükség van, de ezzel jövődnek szívességet teszel.

 1. Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

A 2-es tipusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében is remek segítség a heti 3szor végzett súlyzós edzés. Orvosok szerint a 3 hónapon át tartó súlyzós edzés átlagosan 23%-al növeli a glükóz felhasználását.

 1. Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Az edzés közvetlen hatással van a vérnyomásra és LDL-koleszterinszintre (ezt hívják a „rossz” koleszterinnek). Ha rendszeresen edzel, akkor ismét szívességet teszel magadnak, hiszen jó eséllyel fognak elkerülni a keringési betegségek.

 1. Csökkenti a hátfájás és a reuma kockázatát

Ha helyesen végzed a gyakorlatokat nem csak az izmaid, de a kötőszövetek, ízületek is sokkal erősebbek lesznek. A hát edzésével a gerincmerevítő és a mély hátizmok is fejlődnek, amitől tartásod jobb lesz. Kutatások kimutatták, hogy a hát első részének edzése 80%-al csökkenti a már kialakult derékfájást, ami a nők körében könnyebben kialakul, mint férfiaknál. Különösen fontos ez azoknak, akik ülőmunkát végeznek.

 1. Növeli a mozgékonyságot

Bármilyen más sportot is űzöl a súlyzós edzés remekül fogja azt kiegészíteni. azt már tisztáztuk, hogy a súlyzós edzés jelentősen erősebbé tesz és ha megfelelően végzed a gyakorlatokat, illetve minden edzés után nyújtasz akkor az extra erő robbanékonysággal, megnövekedett atletikus teljesítménnyel fog párosulni. Így az adott sportban jelentősen növelheted sikereidet.

 1. Elősegíti a mentális egészséget, javítja a közérzetet

A Harvard egyetem kutatói egy kísérlet során depresszió korai fázisában lévő nőket kértek fel, hogy 10 héten keresztül heti 3 alkalommal végezzenek súlyzós edzést. Az eredmény kimutatta, hogy a 10. hét végére a nők jobban elfogadták magukat, jobban kezelik a stresszt és magabiztosabbak lettek. Az edzés persze nem csak akkor segíthet, ha már problémáid vannak. A konditermek hangulata, a saját korlátaid legyőzése az általános közérzeted fogják javítani. A kellemes fáradtság pedig örömhormonokat szabadít fel.

Hot iron edzések, gyakorlatok

Hot Iron 1, 2, Cross – Mik ezek, és melyikre járjak?

Vegyünk egy egyszerű példát… 

Kezdő vagy újrakezdő fitness látogató vagy a Hot Iron hátprogramja ideális a számodra. Az izomzatod terhelhetővé és feszesebbé válik, de 10-12 hét után a tested hozzászokik a terheléshez, a fejlődéshez változtatásra, új kihívásra lesz szüksége. Ekkor kezded el a Hot Iron 1 edzésformát, amely egy igazi erő-állóképességi edzésforma.

Nagyon egyszerűen felépített program, így a kezdők is rögtön eligazodnak benne. Igazi erő-állóképességi tréning, ami azt jelenti, hogy maximális 50 ismétlés számmal, amely kb. 2 perces izomterhelésnek felel meg, az edzendő izmot teljesen elfárasztjuk. Fontos, hogy az edző egy perióduson keresztül ugyanazt az edzéstervet oktassa.(8-12 hét)

Ez az állandóság jóval fontosabb, mint a gyakorlatok állandó változtatásával elérendő szórakoztató hatás. Az időszak alatt megismerjük a gyakorlatok sorrendjét, edzésről edzésre új kihívást adhatunk izomzatunknak az emelkedő edzősúlyokkal. A ciklus vége felé elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor testünk már nem olyan intenzíven reagál az edzésre, mint a kezdetben.

Itt az idő a változtatásra, a Hot Iron 2 haladó edzés programra váltásra. Az erősségében és formájában is változtatott edzésforma egészen más eredményt produkál. Még több kalória ég el és még feszesebb izomzat a következmény. Még ha oly tökéletes is ez az edzésforma, 10-12 hét után ismét, és alapjaiban kell megváltoztatni, hogy új kihívást adjunk testünknek. Sok edző azt gondolja, hogy ilyenkor elég egyszerűen pár gyakorlatot vagy a zenét változtatni. Azonban az igazság az, hogy az izomterhelés módját kell megváltoztatni.

Hot iron csoportos órák

És itt váltunk az erő-állóképességi edzésről a hypertrófiás edzésre a Hot Iron ADVANCE és CROSS-ra, a “csúcsprogramra” Itt érjük el az edzésmódszer által leghatásosabb testzsír csökkenést és a legjobb izomfeszességet. Ez az edzés egészen más érzést is ad a maga 3-szor 8-12-es izmonkénti ismétlésszámával.

A nők ez által a terhelés által feszesebb kart és lábat valamint csökkenő csípőbőséget érhetnek el. Ok: az izomnövekedés, amely ugyan nem jelentős, viszont annál erőteljesebben befolyásolja a testzsír jelentős volumenű csökkenését. Természetesen mindezt megfelelő táplálkozással kiegészítve.

A férfiak, alapvetően különböző hormonháztartásuknak köszönhetően jelentős izomnövekedéssel számolhatnak. És mi következik a csúcsprogram után? Az izomterhelést ismételten, alapjaiban kell megváltoztatni. Vissza egy erő-állóképességi terheléshez a Hot Iron 1-es vagy 2-es programokhoz, amelyek az előzőekhez képest már új gyakorlatsorokkal várnak.

Mik tehát a Hot Iron előnyei?

 • hatékony, időtakarékos tréning
 • egy óra edzés 23 óra utóégetés
 • periódusonként változó edzésprogram, mely biztosítja az izomzatnak a változatosságot
 • a folyamatosan garantált fejlődést a súlyok, a gyakorlatok valamint a kétféle edzésmódszer változtatásával
 • az edző munkájának minőségét az évente kötelező képzések garantálják

HOT IRON EDZÉS LEHETŐSÉGEK