Kettlebell – 10 perces teljes test edzés nőknek

10 perc edzést a rohanós hétköznapokon is megengedhetünk magunknak. A kettlebell edzés intenzív, hatékony tréning, felveheti a versenyt akár fél óra sporteszköz nélküli kondicionáló tornával is.

0
5962

A kettlebellel rövid idő alatt formába hozhatod magad. Kezdőknek a 4 kg-os súlyt, erősebbeknek akár ennek többszörösét is ajánljuk. Akár fogyni szeretnénk, akár izomtömeget növelni, a kettlebell jó választás lehet. Életmódváltással kombinálva gyors és eredményes lesz a tavaszi alakformálás.

Ez a 10 perces edzés átmozgatja a egész tested, viszont csak akkor tesz jót, ha a gyakorlatokat szabályosan végezzük. Feltétlenül figyelnünk kell arra, hogy a guggolásokat, döntéseket egyenes háttal hajtsuk végre és a térdünk lehetőleg ne menjen a bokánk elé! A karhajlításoknál nem szabad kicsapni a könyökünket, tehát a teljes kinyújtás előtt kicsivel meg kell állítani a mozdulatot! Figyeljünk a súlyzó megfelelő tartására, teljes marokkal fogjuk, tehát kövessük a videón látottakat! A tricepsz gyakorlatnál a könyökünk maradjon közel a fejünkhöz, ne engedjük oldalra vándorolni őket! A lendítéseknél megfeszített derék, kinyomott mellkas, emelt fej szükséges. Ezt a gyakorlatot nem tanácsos tükörrel szemben végrehajtani, mert előfordulhat, hogy a súlyzó kicsúszik a kezünkből, jobb az óvatosság:) Ha a fekvőtámasz nem megy, letehetjük a térdünket, amíg megerősödünk.

A gyakorlatokat változóan, 10-20  ismétlésszámban végezzük. Az ötödik percnél már jelentős pulzusemelkedést váltanak ki a guggolások. Másnapra garantált az izomláz. Tanácsos nyújtást beiktatni a végére, így rugalmasabbak lesznek az izmaink. Leginkább a combhajlító, a combfeszítő izmok, a tricepsz és bicepsz igénylik ezt.