Mozgás érszűkülettel

0
8
mofetta

Az érszűkület megelőzésének az egyik legjobb módja a rendszeres mozgás, hiszen általa nő az érfalak rugalmassága, elkerülhető a meszesedés, kevésbé rakódnak le plakkok, csökkenthető a magas vérnyomás, trombózis. De mit tegyünk, ha már kialakult az érszűkület?

Az orvosi diagnózist nyilván orvosi tanácsok, orvosi kezelés követi, amit minden esetben szem előtt kell tartani. A mozgást viszont nem kell teljes mértékben feladni. Az érszűkület súlyosabb formájánál valóban nagyon beszűkül a mozgástér, rövidül a megtehető távolság, de rendszeres gyakorlással javítható a helyzet. Ehhez természetesen folyamatos orvosi ellenőrzés szükséges. A rendszeres járásgyakorlatok, a könnyű torna és az alternatív terápiák által javulhat a mozgásképesség és újra képes lehet a beteg a könnyű futásra, bringázásra, úszásra és a hasonló sportok kímélőbb formájára.

Hallottál már a mofetta jótékony hatásairól? Esetleg találkoztál már gyógyfürdők efféle kezeléseivel?

A mofetta a természetben előforduló szén-dioxidból álló gázfeltörés, amely gyógyhatását évszázadokkal ezelőtt ismerték fel. Wellness-szolgáltatásként szén-dioxidos szárazfürdőként alkalmazzák, mert terápiás hatásai alapján ajánlott lehet érrendszeri, mozgásszervi, reumatológiai betegségek esetén, így alkalmazható az érszűkületes láb kezelésére is.

A szén-dioxid belélegzése inkább kerülendő, a bőrbe felszívódva viszont csodás hatása lehet, mert a felszívódó gáz növeli a sejtek oxigén telítettségét. A mofettának van egy olyan különleges tulajdonsága, hogy a magas CO2 koncentráció miatt értágító hatással bír. A felszívódó gáz kitágítja a bőrereket, fokozza a kapilláris keringést és a véráramlási sebességet, ezáltal több oxigén jut a láb minden részéhez. A fájdalom, zsibbadás csökkenhet, a mozgásszabadság növekedhet, aminek további jótékony hatása lehet.

Egyértelmű, hogy a gyógyfürdők rendszeres felkeresése időigényes, megterhelő mind fizikailag mind anyagilag is. A mofetta kezelés otthon is megoldható a Fumara pezsgőkristályok segítségével, amiből mofetta hatású otthoni lábfürdőt készíthetünk. A friss, pezsgő széndioxiddal, metakovasavval és gyógynövényekkel dúsított készítmény otthonodba hozza a wellness lábfürdők varázsát és átélheted lábad megkönnyebbülését, felfrissülését a gyógyfürdő felkeresése nélkül is.

Láthatjuk tehát, hogy érszűkület gyógyítása gyógyszermentesen is lehetséges, bár a kezelőorvos ellenőrzése minden esetben szükséges. A végtagok keringési zavarainak enyhítése kiemelten fontos a későbbi súlyos szövődmények elkerülése érdekében.