Sportbiztosítás, amire lehet, hogy neked is szükséged lehet

0
34
sportbiztosítás

Gondolkoztál már azon, hogy mi történik, ha sport közben sérülést szenvedsz? Persze, tudjuk, hogy mindez a sérülés mértékétől függ. Kisebb húzódás, rándulás, zúzódás esetén valószínűleg elég a pihentetés, egy gyors orvosi beavatkozás és maximum pár napra kiesel a munkából.

Komolyabb sérülésnél valószínűleg valamelyik kórház sürgősségi osztályán kötsz ki és az érted aggódókkal együtt bízol abban, hogy mielőbb felépülsz.

Tudtad, hogy a társadalombiztosítás nem minden sport esetében finanszírozza a sürgősségi vagy életmentő beavatkozás utáni ellátást? Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sportban teszed ki magad a veszélyforrásoknak, lehet, hogy egy esetleges baleset esetén nagyon komoly költségeket kell a testi trauma mellett felvállalnod.

Nézzük tehát, milyen sportok azok, amikkel anyagi kockázatot is vállalsz, ha nincs megfelelő sportbiztosításod. A standard sportok, mint a labdajátékok, kerékpározás, lovaglás és a hasonló általános és gyakori sportok esetén teljes időre szóló ellátás finanszírozást kapsz.

De vajon mi a helyzet az extrém sportokkal? Sajnos a különösen veszélyes, extrém sportolás, a szórakoztató-szabadidős tevékenység általi baleset esetén szükséges ellátások, járóbeteg-szakellátások és a hivatásos sportolók sportegészségügyi ellátása nem vehetők igénybe a társadalombiztosítás terhére. Extrém sportnak számít például a barlangászat, búvárkodás, ejtőernyőzés, hegymászás, motokrossz, rali, síelés, snowboard, szörfözés, vadvízi evezés, stb.

A sportbiztosítás az UFS Group számára kiemelt terület. Teljes körű biztosítási megoldásokat kínál felnőtteknek, gyerekeknek, profi és amatőr sportolóknak egyaránt. A sportolók bármennyire is veszélyeztetik testi épségüket a hatalmas élményt jelentő extrém sportokkal, anyagi biztonságuk megingathatatlan lábakon áll. Megelőzik, hogy egy komoly sérüléssel járó lelki és egészségügyi terhek mellett, még anyagi problémák is nehezítsék életüket.

A felelős döntés meghozatalában az UFS Group tanácsadói akár ingyenes online konzultáció keretében segítenek, így az apróbetűs részeket is megértheted és szabadon, kötelezettségek nélkül felteheted kérdéseidet.