Zumba, tánc és edzés egyszerre

0
3450

Minden korosztálynak egyaránt ajánljuk. Zumbáznak az idősebbek is, de gyerekeknek is szerveznek zumba órákat. Aerob edzés, zene és tánc, amit ez a mozgásforma nyújthat számodra. Táncos párt nem igényel és a koreográfiák betanulása nélkül, az oktató követésével gyakorolható. Zumba Budapest területén könnyen található.

A zumba Kolumbiából érkezett hozzánk. Az aerobik lépésein kívül tánclépésekből áll és minimális hastánc elemet is elrejtettek benne. A salsából, merengueból, reggaetonbólvett elemekből épül fel. Ahogy átszellemülünk a latin zene ritmusára nem is érezzük, hogy edzésmunkát végzünk. Az alacsony és nagy intenzitású mozgások váltakozásával, egy táncos fitness parti részesei lehetünk.

A Despacito zumbásított változata.

A zeneszámok úgy váltják egymást, hogy az ütemesebbet lassabb tempójú követi, hogy pihenés nélkül mozoghassuk végig. Ennek ellenére a kezdőknek ajánlott a fokozatosság. Az első órák így is kimerítőek, de a szabad mozgás, a külvilágtól való elszakadás feltölti lelkünket, szervezetünk új erőt kap. Rövid idő alatt, könnyen elsajátítható.

Rendkívül szórakoztató és kifejezetten hatásos, mert a pulzusszám végig az aerob tartományban mozog. Egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy elköteleződtünk és már pár kilóval könnyebben, lazábban nyomjuk a korreográfiákat.

Az edzés minden eleme megjelenik benne: a kardio, izomerősítés, zsírégetés , egyensúlyfejlesztés, miközben egyre rugalmasabbak leszünk, megnő állóképességünk. Az órák általában 60 percesek, ami alatt 3-500 kalóriát garantáltan elégetsz.

A látott mozgás saját testünkre történő leképezése, a koreográfiák memorizálása gondolkodásunkat és figyelmünket is fejleszti, segítségével idősebb korban is frissen tarthatjuk agyműködésünket. Ahogy a nehezebb kombinációk rendszeres ismétlésével a merev, darabos mozdulatok átalakulnak, úgy kezdjük el egyre inkább élvezni a mozgást s egy-egy  begyakorolt, letáncolt koreográfia után észre sem vesszük, hogy pereg az edzésidőnk, nő az elégetett kalória  mennyisége, mégsem fáradunk el.

Mindezek mellett kiválóan oldja a szürke hétköznapok problémáiból táplálkozó stresszt.

Reméljük megkaptad a kedvet a zumba órák elkezdéséhez!